SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU 2022-2023 ÖĞRETİM YILI İNGİLİZCE EK MUAFİYET ve EK YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

• by

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2022-2023 ÖĞRETİM YILI

İNGİLİZCE EK MUAFİYET ve EK YETERLİLİK SINAVI DUYURUSU

DGS, Ek Yerleştirme, Yatay Geçiş tercihleri, Özel Yetenek Sınavı ve Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) ile üniversitemize kayıt yaptıran ve de 2022 Eylül ayında muafiyet/yeterlilik sınavlarına başvuramamış öğrencilere yönelik İngilizce Ek Muafiyet ve Yeterlilik Sınavları yapılacaktır.

*2022-2023 öğretim güz döneminde İngilizce Muafiyet ve Yeterlilik Sınavına başvuranların, girenlerin tekrar başvuru hakkı bulunmamaktadır.

2022-2023 Öğretim Yılı İngilizce Muafiyet Sınavı ve Yeterlilik Sınavı farklı tarih ve oturumda yapılacaktır. İki sınav türünden de muaf olmak isteyen öğrenciler her iki sınav türüne ayrı ayrı başvurmaları gerekmektedir. Bu sınavların sonuçları ERASMUS Dil Yeterliliği için kullanılamaz. Bu sınavlar için belge düzenlenmez.

1. Muafiyet Sınavına başvuracak öğrenciler:

Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersinden (İngilizce dersinden) muaf olmak isteyen tüm öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Muafiyet sınavından 50 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

2. Yeterlilik Sınavına başvuracak öğrenciler:

a) Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin, bölümlerinde İsteğe Bağlı Hazırlık okuma hakkı tanınan ve kayıtlı olduğu bölümlerinde verilen mesleki İngilizce derslerini almak isteyen öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Yeterlilik sınavından 65 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

b) Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin bölümlerinde Zorunlu Hazırlık okuma şartı olan, bu şarttan muaf olup, bölümlerinde verilen eğitime başlamak isteyen öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Yeterlilik sınavından 75 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

Sınava girmek isteyen öğrenciler için başvuru ve sınav uygulama takvimi aşağıdaki tabloda verilmiştir:

İNGİLİZCE EK MUAFİYET/YETERLİLİK SINAV TÜRÜAÇIKLAMATARİH
 İngilizce Muafiyet Sınavı Başvurusu Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi (İngilizce)SABİS üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online başvuru yapılacaktır.  01.10.2022-11.10.2022
İngilizce Muafiyet Sınavı Tarihi Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi (İngilizce)-Test şeklinde yapılacaktır. -Mutlaka kimlik+ Kurşun kalem+ silgi getirilmelidir. Yer: Esentepe Kampüsünde yapılacaktır.18.10.2022
İngilizce Yeterlilik Sınavı Başvurusu  SABİS üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online başvuru yapılacaktır. *İsteğe bağlı programlar ile zorunlu İngilizce sınıfları öğrencileri bu sınava girebilirler. *İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri bu sınava girmeyeceklerdir.01.10.2022-11.10.2022
İngilizce Yeterlilik Sınavı Tarihi  -Test şeklinde yapılacaktır. -Mutlaka kimlik+ Kurşun kalem+ silgi getirilmelidir. Yer: Esentepe Kampüsünde yapılacaktır. *isteğe bağlı programlar ile zorunlu İngilizce sınıfları bu sınava girebilirler. *İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri bu sınava girmeyeceklerdir.19.10.2022
İngilizce Muafiyet ve Yeterlilik Sınav Saatinin ve Yerinin Açıklanması  https://dos.sakarya.edu.tr/sinavyeriogren.php  14.10.2022
Detaylar ve güncel duyurular için https://ydyo.sakarya.edu.tr/tr/ web sayfamızı sürekli takip ediniz.